Ontmoetingscentrum Bij de Tijd

Bezoekadres

Prof. Doctor Kamerlingh Onnesweg 14
3731 KH De Bilt

In ontmoetingscentrum Bij de Tijd geniet u van een gezellige, actieve dag. Heeft u dementie of andere beperkingen, dan kunt u één of meerdere dagdelen deelnemen. Een team van vaste medewerkers en vrijwilligers zorgt voor een duidelijke structuur tijdens de dag. Beweegactiviteiten, muzikale- en creatieve activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van het programma. Ook worden er regelmatig uitstapjes georganiseerd. Ontmoetingscentrum Bij de Tijd is de plek waar u zichzelf kunt zijn!

Voor wie?

Ontmoetingscentrum Bij de Tijd is bedoeld voor ouderen met dementie of andere beperkingen, zoals niet aangeboren hersenletsel of Parkinson.

Uiteraard zijn de mensen om u heen (uw partner, familie, vrienden en mantelzorgers) ook van harte welkom. Er is veel aandacht voor mantelzorgers. Er is individuele aandacht voor mantelzorgers, een ontmoetingsgroep, informatiebijeenkomsten, bijzondere activiteiten en uitjes. 

Welke activiteiten

We ondernemen activiteiten waar u (weer) plezier aan beleeft. We helpen u uw mogelijkheden en talenten te (her)ontdekken; dit geeft zelfvertrouwen en kracht. Zoals samen de krant doornemen, boodschappen doen, wandelen, Tai Chi of erop uit gaan met de duofiets. Maar ook creatieve activiteiten zoals schilderen en tekenen. Er worden geregeld uitjes naar concert, musea etc. georganiseerd.

 • Gouden koffie op vrijdag

  Elke vrijdagmiddag van 14.30 tot 15.45 uur bent u bij ons welkom voor 'Gouden Koffie'. U mag alleen komen, maar ook iemand meenemen. Iedereen kan bij ons binnen lopen voor een sociale middag. Je kunt met elkaar kletsen, meedoen met een spelletje en natuurlijk lekker genieten van een gratis kopje koffie.
 • Onvergetelijke Kookclub

  Elke derde dinsdag van de maand organiseert Alzheimer Nederland bij Ontmoetingscentrum Bij de Tijd de Onvergetelijke Kookclub. Iedereen met dementie kan samen met een mantelzorger of andere naaste deelnemen aan deze leuke activiteit. Onder begeleiding koken, serveren en eten. Kortom een gezellig avondje uit.  Lees de flyer voor meer informatie of om aan te melden. 

Dagbesteding afgestemd op uw wensen

 • Met indicatie

  Bezoekt u een ontmoetingscentrum en heeft u een indicatie? We werken met een ervaren, betrokken en enthousiast team, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met lichamelijke beperkingen of met (beginnende) dementie. U en uw mantelzorger krijgen een persoonlijke contactpersoon. Samen stemmen we de dagbesteding en/of dagbehandeling af op uw wensen. Zo zorgen wij ervoor dat u zich in het ontmoetingscentrum thuis voelt. Hier leest u meer over dagbesteding op onze ontmoetingscentra, over het verkrijgen van een indicatie en over de kosten.
 • Zonder indicatie

  Bezoekt u het ontmoetingscentrum en heeft u geen indicatie, dan betaalt u een kleine bijdrage. Dit is een vast bedrag per activiteit of dagdeel. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en eventuele kosten. Neemt u daarvoor contact op met een van de contactpersonen van het ontmoetingscentrum.

Talentvrijwilliger

Heeft u beginnende dementie, dan kunt u ook op basis van uw interesse en talent als vrijwilliger aan de slag. Zo voelt u zich gewaardeerd en doet u mee in de maatschappij. Wilt u meer informatie over talentvrijwilligers? Neem dan contact met ons op.

Openingstijden

Ontmoetingscentrum Bij de Tijd is geopend op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.

Clienttevredenheid

Silverein streeft er naar kwetsbare ouderen dié zorg en ondersteuning te bieden die voor hen belangrijk is. Daarom toetsen wij jaarlijks de tevredenheid van cliënten. De resultaten van dit onderzoek zijn voor ons uitgangspunten om de zorg en ondersteuning te verbeteren en zo goed mogelijk aan te laten sluiten op uw wensen en behoeften. We nodigen u dan ook graag uit het clienttevredenheidsonderzoek met betrekking tot de Ontmoetingscentra in te vullen.

 

Afbeeldingen

Kaart

)