Het verhaal van Silverein

Wanneer u ouder wordt, neemt vaak de behoefte voor ondersteuning en zorg toe. Dat is niet zomaar iets. U heeft immers al een heel leven achter de rug, waarin u bent gegroeid en uzelf heeft ontwikkeld. Daarin heeft u geleerd zelfstandig te zijn, eigen beslissingen te nemen en verantwoordelijkheden te dragen.

Ook wanneer u een hulpvraag heeft, vinden wij het belangrijk dat u de regie over uw eigen leven houdt. Zo lang als mogelijk is. Iedereen vindt het fijn dat de mensen die het dichtst bij iemand staan, weten wat diegene waardevol vond en nog steeds belangrijk voor diegene is. Al kan iemand dat zelf misschien niet meer vertellen.

Wij vinden het belangrijk te weten wat uw wensen en behoeften zijn. Waar u wel of niet van houdt, maar vooral waar u blij van wordt en uw veilig voelt.

Een waardig en waardevol leven waarin u zichzelf kunt zijn

Bij Silverein hechten we veel waarde aan uw levensverhaal. U bent immers de expert van uw eigen leven. Onze droom is dat u een waardig en waardevol leven leidt, waarin u zich prettig en vertrouwd voelt en kan genieten van betekenisvolle momenten op de dag. Daarom zoeken we samen met u en uw naasten naar mogelijkheden de dag zo plezierig mogelijk in te vullen en bespreken we wat ieders bijdrage daarbij is.

Onze deskundige medewerkers en vrijwilligers hebben de flexibiliteit én de ruimte om persoonsgericht en met liefdevolle aandacht zorg en ondersteuning te bieden die is afgestemd is op uw persoonlijke wensen. Dat doen we bij u thuis of bij een van onze locaties. Daarbij dragen we zorg voor een warme omgeving met aandacht voor de huiselijke sfeer.

Het verhaal achter de naam en het logo

Zorgorganisaties De Brug, De Bilthuysen en Lyvore, samen met Zideris en Prinsenstichting deel van zorggroep De Opbouw, werken al geruime tijd intensief samen. Op 1 juli 2021 is de samenwerking tussen deze drie zorgorganisaties bekrachtigd met een fusie. Zo kunnen we ons nog beter richten op onze missie; wij zijn een sterke ouderenzorgorganisatie die ouderen met een zorghulpvraag optimaal ondersteunt en verzorgt. Daarbij ligt de nadruk op een waardig en waardevol leven, waarin iedereen ruimte heeft zichzelf te zijn.
En dat laten we terugkomen in de nieuwe naam voor deze mooie organisatie: Silverein.

De naam Silverein is opgebouwd uit twee delen:

  • Silver staat voor zilver en is een eerbetoon aan de zilverkleurige haren, de levenservaring en wijsheid van de ouder wordende mens. Wanneer zij een hulpvraag hebben, kunnen zij bij ons terecht. Wij hebben liefdevolle aandacht en zijn persoonsgericht. Iedereen is uniek en heeft een levensverhaal. Dat heeft de persoon gevormd tot wie hij of zij is. Wij willen graag weten: Wie is de persoon achter de cliënt? Wat zijn haar of zijn wensen en behoeften?
  • Rein betekent raad of raadgever. We vinden het belangrijk oog en oor te hebben voor het levensverhaal van iemand. Op die manier weten wij wat iemand écht belangrijk vindt, waar hij of zij blij en gelukkig van wordt, welke gewoontes iemand heeft of wel of niet wilt. Wij stemmen onze professionele zorg en ondersteuning af op de wensen en behoeften van de cliënt.