Maatschappelijk werk

Bij het ouder worden, komt iedereen in een fase van het leven waarin afscheid nemen vaker moet dan je lief is. Van geliefden, vrienden en buren, gezondheid, de woning... dat is op zichzelf al moeilijk genoeg. Maar als u er met niemand over praat, gaat het nóg meer in de weg zitten en kunnen er uiteindelijk zelfs lichamelijke of geestelijke klachten door ontstaan.

Silverein Welzijn Lachen

De maatschappelijk werkers van Silverein helpen u in het verwerken en accepteren van veranderende situaties, bijvoorbeeld als een dierbare overlijdt en u te maken krijgt met verlies en rouw.

Dit doen we door te adviseren, behandelen en begeleiden via individuele gesprekken, familiegesprekken en groepsgerichte ondersteuning. Naast u zien wij ook uw familie en mantelzorgers. De maatschappelijk werkers werken, als de situatie daarom vraagt, nauw samen met andere disciplines, zoals een specialist ouderengeneeskunde, een psycholoog, of uw zorgmedewerker.

Mantelzorgbijeenkomsten

We begeleiden uw mantelzorgers met onder andere cursussen en bijeenkomsten. Hierop krijgen we veel positieve reacties. Maatschappelijk werk verzorgt mantelzorgbijeenkomsten over uiteenlopende onderwerpen:

  • Wonen in een woonvoorziening; wat brengt dat met zich mee?
  • Afstemming met de zorg; hoe ontvangen we de goede zorg voor ons familielid?
  • Draagkracht en draaglast; balans vinden en behouden.
  • Hoe richt ik mijn eigen leven weer in?
  • Afscheid nemen, rouw en verlies.

Bent u geïnteresseerd in een mantelzorgbijeenkomst, of wilt u meer informatie over wat één van de maatschappelijk werkers voor u kan betekenen, neemt u dan contact op.