Bij ons wonen

Wonen, zorg en welzijn

In sommige gevallen is het niet meer mogelijk om thuis te blijven wonen. U gaat samen met uw naasten op zoek naar een plek waar u zich weer veilig, vertrouwd en thuis voelt. 

De medewerkers van Silverein denken mee over de keuzes die u wilt maken, om uw leven zoveel mogelijk te blijven leiden, zoals u dat zelf wenst. Een verhuizing heeft voor u een enorme impact. Ons doel is om die impact te verkleinen.

Allereerst luisteren we heel goed naar wat u wilt. Daarnaast kunnen we advies vragen van uw naasten en betrokken hulpverleners. Zoals thuis wordt het bij ons misschien nooit. Maar we doen er alles aan om u een veilig en prettig gevoel te geven. Zodat u bij ons een waardig en waardevol leven leidt.

Hieronder leest u kort welke woonvormen wij hebben. U kunt ook onze locaties bekijken.

Woonvormen

Kleinschalig wonen, in een groep

Heeft u veel hulp nodig vanwege dementie, een lichamelijke beperking of chronische ziekte? Dan bieden we kleinschalig wonen in een huiselijke omgeving.
U woont samen met zes tot maximaal acht bewoners. In de meeste locaties is er een gemeenschappelijke huiskamer waar u de andere bewoners ontmoet.
Te allen tijde krijgt u de zorg die u nodig heeft van een vast team van deskundige medewerkers. Ook ’s nachts is er altijd iemand aanwezig.

Overdag zijn er veel mogelijkheden om iets te doen. Zo bieden we allerlei vormen van activiteiten aan. Bijvoorbeeld creatieve activiteiten of sporten. Ook betrekken we u zo veel mogelijk bij het huishouden. Zo kunt u zo lang mogelijk bezig zijn met ‘gewone’ dagelijkse dingen.

Bekijk onze locaties voor kleinschalig wonen.

Zelfstandig wonen, met hulp

Kunt u de meeste dingen nog zelf, maar heeft u ondersteuning nodig om zelfstandig te kunnen wonen? Dan bieden we op verschillende locaties woningen waar u op maat hulp krijgt.

U heeft toegang tot alle medische zorg die u nodig hebt. Dit stemmen we zorgvuldig met u af. Denk aan artsen en specialisten in ouderengeneeskunde. Maar ook bijvoorbeeld ergotherapie, fysiotherapie, psychologen en maatschappelijk werkers.

De maaltijden verzorgen wij voor u. En als u dat wenst, ondersteunen we u ook bij andere huishoudelijke taken, zoals de was en schoonmaken. Uw woning kunt u uiteraard naar eigen smaak inrichten. En heeft alle voorzieningen die u verwacht, zoals een keuken en badkamer.

Zoekt u graag de gezelligheid op? Dan kunt u op een aantal locaties een seniorenrestaurant bezoeken. Ook zijn er gezamenlijke huiskamers om elkaar te ontmoeten. Maar dit hoeft uiteraard niet, wanneer u liever thuis blijft.

Bekijk onze locaties voor zelfstandig wonen

Aanleunwoningen

Als u nog goed in staat bent om zelfstandig te wonen, maar toch de zekerheid wilt van hulp dichtbij, dan is een aanleunwoning misschien een goede optie voor u. Op verschillende locatie zijn aanleunappartementen. Deze worden verhuurd door andere organisaties. U leest er meer over op de webpagina's van:

Wanneer u hier woont, kunt u gebruik maken van de ondersteuning door Zorg thuis van Silverein.

Kortdurend verblijf

Heeft u tijdelijk zorg nodig, waardoor u even niet thuis kunt wonen? Dan bieden we kortdurend verblijf in gezellige woningen, waar u alle hulp krijgt die u nodig hebt. Zodra het weer kan, verhuist u weer terug naar huis. Al dan niet met extra Zorg thuis .

Bekijk onze locaties voor kortdurend verblijf:

Wat kunnen wij voor u doen?

Wilt u met ons in gesprek komen om uw situatie te bespreken? Onze cliëntadviseurs kunnen u adviseren welke woonvorm en locatie het beste bij u past. 
U kunt onze cliëntadviseurs bellen, een e-mail sturen of het contactformulier invullen. Dan hoort u op werkdagen binnen 24 uur van ons.

Klant Contact Centrum

Heeft u een vraag voor Silverein? Ons centrale Klant Contact Centrum staat voor u klaar om u te helpen of door te verbinden met de juiste afdeling. U kunt ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 bereiken door te bellen naar 088 356 00 00 of door te mailen naar klantcontactcentrum@silverein.nl.

Ook is het mogelijk om via het contactformulier uw vraag te stellen; wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Heeft u specifieke vragen over zorg, dan kunt u via deze link meer informatie terugvinden over cliëntadvies en de contactgegevens terugvinden.

Lees meer over cliëntadvies