Cliëntadvies

Onze cliëntadviseurs adviseren u graag en deskundig over alle mogelijkheden rondom de start van uw zorgproces. Wilt u meer weten over bepaalde locaties van Silverein, zorgindicaties of wachtlijsten? De cliëntadviseurs informeren u graag over de mogelijkheden.

Goed op de hoogte

Na een kennismakingsgesprek met onze cliëntadviseurs, kunt u duidelijk uw hulpvraag stellen en bepalen welke ondersteuning of zorg u wenst in te schakelen of nodig heeft. De medewerkers van Cliëntadvies zijn goed op de hoogte van de wet- en regelgeving in de zorg, zoals de Zorgverzekeringswet (ZVW), de Wet langdurige zorg (WLZ) of de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

U staat er niet alleen voor

Wanneer je ouder wordt, is het in sommige gevallen niet langer mogelijk thuis te blijven wonen. Het proces dat dan volgt, kent moeilijke momenten; afscheid nemen van dingen die ooit vanzelfsprekend leken, vraagt begrip en geduld. Als het zover is, denken wij met u mee over uw mogelijkheden en wensen en de keuzes die u heeft. Daar betrekken we ook mensen bij die belangrijk voor u zijn; dat kan uw partner zijn, maar bijvoorbeeld ook uw kinderen, kleinkinderen, buren en vrienden. We vragen advies aan uw huisarts of aan onze lokale partners. Want ook als het om een andere woonvorm gaat, kijken we altijd éérst naar uw directe omgeving. Als thuisblijven écht niet meer kan, zorgen wij ervoor dat u zich in ieder geval zo veel mogelijk thuis voelt.

De Cliëntadviseurs ondersteunen u, uw familie en vrienden in de startfase van dit zorgproces. Zij geven u duidelijke antwoorden en stellen zelf ook vragen om u goed te adviseren. Ze bespreken de mogelijkheden die we u binnen Silverein kunnen aanbieden. Na het kennismakingsgesprek (telefonisch of bij een oriënterende rondleiding bij Silverein) regelen we voor u de zorg die u nodig heeft.

Voor vragen over een kortdurende opname, voor een tijdelijk verblijf met zorg en behandeling kunt u terecht bij Cliëntadvies:

Regio Amersfoort, Baarn, Soest: 088 - 5131 766

Regio Bilthoven: 088 - 5131 768

Regio Driebergen: 088 - 5131 767