Wijkzorg Amersfoort en Wijkzorg regio Utrecht

Thuis is de plek waar u zich fijn voelt en zo lang mogelijk wilt blijven. Daarom vinden wij het bij Silverein belangrijk dat u zo lang mogelijk daar op die plek kunt blijven wonen. Met Silverein Zorg thuis ondersteunen en helpen we ouderen thuis. U kunt van ons deskundig advies verwachten. We kijken hierbij altijd naar uw persoonlijke situatie en luisteren naar uw behoeften. Bij Silverein krijgt u een eerlijk advies en maakt u zelf de keuzes.

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis

Iedereen heeft wat anders nodig om veilig en zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. U wilt dat uw thuis een plezierige en comfortabele omgeving blijft. Het kan zijn dat het steeds lastiger wordt om uw lichamelijk verzorging geheel zelfstandig te doen. U heeft bijvoorbeeld hulp nodig bij het aankleden of douchen. Ook zijn wij er voor u om op medisch gebied ondersteuning te bieden. Als wijkzorg Amersfoort en wijkzorg in andere regio’s in de provincie Utrecht kunnen we u ook thuis begeleiding geven met het innemen van medicatie of eventuele wondzorg verrichten.

Zorg in uw eigen omgeving door de wijkverpleging van Silverein

Zorg thuis voor ouderen door wijkverpleegkundige van Silverein. Verzorging in uw eigen omgeving kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het ouder worden, een ziekte of lichamelijke beperking. Een wijkverpleegkundige is er voor u, om u zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, op een verantwoord manier. Onze verschillende wijkteams werken in kleine en vertrouwde teams. We zorgen er voor dat u zo veel mogelijk dezelfde gezichten ziet. We willen u goed leren kennen en luisteren altijd naar uw persoonlijke wensen. Voor een eerste ontmoeting komen we dan ook graag bij u thuis. De wijkteams van Silverein zorgen voor een veilige omgeving en signaleren veranderingen in uw gezondheid. Zo kunnen we optimale ondersteuning en verzorging bieden. Wij zorgen voor ouderen thuis.

Wat kunt u verwachten van wijkzorg Amersfoort & wijkzorg regio Utrecht?

Hoe de hulp er voor u precies uit komt te zien, hangt af van uw persoonlijke mogelijkheden en de ondersteuning die uw familie of naasten u kunnen bieden. Bij Silverein maakt u altijd de keuzes. Uw wijkverpleegkundige is uw gesprekspartner. U kunt denken aan:

  • Wijkverpleging en verzorging
  • Individuele begeleiding thuis
  • Dagbesteding
  • Palliatieve zorg thuis of in het hospice De Luwte
  • Personenalarmering
  • Maaltijdservice
  • Logeren en respijtzorg
  • Acute verpleegkundige Nachtzorg
  • Inzet van Specialist ouderengeneeskunde

Wanneer u ondersteuning en zorg ontvangt van Zorg thuis, dan stelt de wijkverpleegkundige in overleg met u en uw naasten een individueel zorgplan op. In onze brochure Zorg thuis leest u meer over o.a. de kosten en vergoeding vanuit uw zorgverzekering.

Contact met wijkzorg Amersfoort en wijkzorg in andere regio’s in de provincie Utrecht

Bij Silverein wordt er echt naar u geluisterd. Zo blijkt ook uit de uitkomsten van het PREM Wijkverpleging onderzoek dat cliënten van Silverein erg tevreden zijn over de zorg thuis.

Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan met de wijkverpleegkundige om te horen wat wij voor u kunnen betekenen. U heeft hiervoor geen verwijzing nodig.

Voor informatie over Zorg thuis, uw aanmelding of vragen over de zorg, kunt u contact opnemen met het team van Zorg thuis. Hier vindt u een overzicht van de telefoonnummers per regio.

Heeft u algemene vragen, dan kunt u onze afdeling cliëntadvies op werkdagen tot 16.00 uur bellen op 088 356 00 00, mailen naar clientadvies@silverein.nl of ons contactformulier invullen.