Muziek en schilderen in de Merelhof

09-06-2022

Prachtig gelegen in de bossen, net buiten het dorp bevinden zich de woonzorglocaties Lijsterhof, Vinkenhof en Merelhof in Elisabeth Park. In de gemeenschappelijke huiskamer en de prachtige tuinen ontmoeten bewoners en bezoekers elkaar.

Vandaag is de kapper op bezoek in de Merelhof, waar mensen wonen met een lichamelijke beperking. Sylvia komt iedere maandag en blijft zo lang het nodig is. Terwijl drie bewoners nog ontbijten en een bewoner op de trainingsfiets trapt, wast en knipt Silvia de haren van zuster Dorothea. Een andere bewoner zit in de ‘wachtkamer’. Het is een gezellig komen en gaan.

Zuster Dorothea woont al 60 jaar in het park. Ze vertelt: “Ik woonde eerst in het voormalig klooster, daar kijk ik nu vanaf mijn kamer op uit. Soms doet die aanblik pijn, maar ik ben wel blij dat ik op deze plek mocht blijven wonen. Ik kan hier schilderen, in de les of op mijn kamer.”

Activiteitencoach Renée Kaats regelt de schildermiddagen. Daarnaast organiseert zij alle andere activiteiten, ook op locaties buiten Elisabeth Park. In samenwerking met Stichting Welzijn in Lage Vuursche zijn er bijvoorbeeld muziekmiddagen in het dorpshuis de Furs of restaurant Vuursche Bos. Daarnaast is er gym en bewegen op muziek. Soms in de huiskamer van de Merelhof en soms in de prachtige tuin, waar bewoners ook kunnen wandelen en genieten van de natuur.

Renée vertelt: “Het is een prachtige locatie met een leuke doelgroep. Mensen willen echt iets doen en dan is heerlijk ze met aandacht een goed gevoel te kunnen geven.” Vandaag komt er een pianist spelen op de Vinkenhof. Renée gaat vast die kant op om hem op te vangen. Zuster Dorothea wordt inmiddels geföhnd en gekapt. De volgende klant is bijna aan de beurt.