Iedereen telt mee bij Ontmoetingscentrum Molenschot

17-07-2023

Langer thuis wonen, dat is het motto in de ouderenzorg. En dan is het plezierig dat er in Soest een ontmoetingscentrum is waar je terecht kunt voor schilderen, een quiz of spel om het geheugen te trainen of om een biljartje te leggen.

“Met de activiteiten die we aan bieden, willen we eraan bij dragen dat mensen zelfredzaam blijven. Dat helpt om zo lang mogelijk thuis in de vertrouwde omgeving te blijven wonen”, zegt coach Monique Rammeloo. Het is vrijdagochtend en de zaal loopt vol. Vanmorgen staat gymnastiek op het programma. Jacqueline van Diermen, de beweegcoördinator, heet haar vaste clubje van harte welkom. Ouderen uit Soest en Soesterberg weten de weg te vinden naar het ontmoetingscentrum Molenschot. Er worden begroetingen uitgewisseld. Ieder zoekt zijn of haar vaste plek in de kring. Op muziek beweegt het nog leuker!

“Iedereen vergeet wel eens wat”, vat Monique het samen. “Zo gaan we hier om met dementie. Hier tel je mee, je bent van waarde. De jongste deelnemer is 59, de oudste 93. De mensen raken gehecht aan elkaar, ze helpen elkaar. Of iemand nou dementie heeft of psychische klachten. Alles mengt zich.”

Intussen gaan in de kring rond Jacqueline de voetjes van de vloer. Om alle ledematen te gebruiken, komt er een zachte bal in de kring, om over te gooien. En daarna actief de handen de lucht in, zwaaien en draaien. “Gymmen op een stoel, dat is gezond voor lichaam en geest”, vertelt ze vrolijk.

Monique besluit met een tip. “We zien dat mantelzorgers vaak overbelast raken door de zorg voor hun vader of moeder. In de zomer zijn er veel mensen uit het netwerk op vakantie. Dan kan de zorg extra zwaar vallen. Dat is een mooie gelegenheid om juist in de zomervakantie op proef naar het ontmoetingscentrum te komen. Wie interesse heeft, kan ons gewoon bellen of een keer langskomen.”

Meer informatie?

Bezoek de webpagina van Ontmoetingscentrum Molenschot.