Hart voor de mantelzorgers

10-11-2023

Vandaag, vrijdag 10 november, is het de Dag van de Mantelzorger. Of het nu thuis is of in een verpleeghuis, hun inzet is onmisbaar. Daarom biedt deze dag een uitgelezen kans om al onze mantelzorgers te bedanken. Waaronder mantelzorger Janet, zij komt vier keer in de week bij haar moeder Jos. 

Riksja-ritje

Op locatie Wiekslag Boerenstreek kunnen bewoners met hun mantelzorger een uitstapje maken met een riksja: een tweewielige fietskarretje. Janet en Jose maakten samen al meerdere riksja-ritjes. "Mijn moeder loopt met een rollator, buiten wandelen is voor haar te vermoeiend. Met een riksja kan zij ontspannen genieten van de omgeving en het is ook nog eens heel gezellig. We komen op deze manier verder dan met een rolstoel en beleven alles intenser dan met de auto”, ervaart Janet. “Een prachtig vervoermiddel waarvan iedereen gebruik zou moeten maken. Janet en alle andere mantelzorgers bedankt voor jullie betrokkenheid!

Aandacht voor mantelzorgers

Veel naasten zijn mantelzorgers van onze bewoners, en zorgen ook nog steeds voor hun partner, vader, moeder, vriend of vriendin. Dit kan een zware belasting zijn. Bij Silverein vinden we het belangrijk dat we ook aan de naasten aandacht en ondersteuning geven. Lees meer...