Een welkom gevoel voor iedereen in De Bremhorst

14-08-2023

In De Bremhorst is iets moois gaande. Het hele team zet zich ervoor in om het wonen en werken steeds beter te maken. Bewoners leiden hun leven op eigen wijze: zij bepalen hoe ze de dag indelen en medewerkers passen zich aan. En nu is er ook nog een nieuw plan gekomen waaraan iedereen meedoet.

Bij de komst van een nieuwe bewoner wordt deze door een groepje ‘ervaren’ bewoners en een huiskamerondersteuner met een plantje persoonlijk welkom geheten en wegwijs gemaakt. Twee medewerkers die dat nieuwe plan uitdragen, zijn Mieke en Anita. Ze werken als eerst verantwoordelijk verzorgende in De Bremhorst. Werken met oude mensen raakt hen, elke dag weer.

“Bewoners hebben al een heel leven achter de rug. Daar sta je vaak niet bij stil, maar als ze gaan vertellen komt de geschiedenis tot leven”, zegt Mieke. “Ik heb geleerd om goed naar mensen te luisteren, tussen de regels door. De verpleegtechnische handelingen leer je in de opleiding en tijdens bijscholing, iedere drie jaar. Daar is bij Silverein volop ruimte voor. Empathisch vermogen is iets wat je van nature moet bezitten waardoor met je volle aandacht in het hier en nu kunt zijn.”

Anita vertelt: “Ik werk met m’n hart voor de bewoners. Een gesprekje, iemand opbeuren. Dat geeft de ander én mij een goed gevoel. En tegelijk zoveel mogelijk stimuleren dat mensen zelfstandig blijven. Een bewoner die aan één zijde verlamd is, motiveren we om zélf zijn gezicht te wassen.” Mieke beaamt dat en roept spontaan: “De Bremhorst is een gezellige locatie met fijne collega’s en een goede samenwerking.”