Dag van de vrijwilliger

07-12-2023

Vandaag is het de dag van de vrijwilliger. Een grote pluim voor alle vrijwilligers bij Silverein, van jong tot oud. Dank jullie wel dat jullie er zijn.

De 18-jarige Darian is vrijwilliger op Sparrenheide in Driebergen. “Op de middelbare school heb ik een maatschappelijke stage gelopen op Sparrenheide, zo’n 25 uur. Na de middelbare had ik zin om nog iets te doen naast mijn HBO-studie en bijbaan als vakkenvuller. Ik heb toen online gezocht naar vrijwilligerswerk in Driebergen en zo kwam ik weer bij Sparrenheide terecht”. Darian brengt 1 ochtend in de week koffie, thee en koekjes langs bij cliënten op Sparrenheide. “De mensen worden er blij van als je even langs komt en ze een glimlach geeft. Ze zeggen dan: “Leuk dat je er weer bent jongen”. Dat is de reden dat ik dit werk doe.”
Darian raadt ook andere jongeren aan om vrijwilligerswerk te doen met ouderen: “Kom gewoon een keertje langs om het te proberen.”

Anita, Vrijwilligers coördinator bij Silverein in Driebergen: “De bewoners genieten altijd als er een jongere vrijwilliger komt helpen. Jongeren nemen verfrissende verhalen en kennis mee, wat vaak tot leuke gesprekken leidt. En andersom kunnen jongeren ook veel van de bewoners kunnen opsteken. Zij hebben al een heel leven met ervaringen achter de rug. Het is zo mooi om te zien dat dit elkaar versterkt. Er wordt onderling ook heel wat afgelachen. De bewoners zijn immers ook jong geweest en kennen nog veel ondeugende verhalen!”

Wilt u weten wat er voor u te doen is aan vrijwilligerswerk bij Silverein? Er zijn allerlei leuke taken te doen, zoals: ondersteunen bij gezellige activiteiten als optredens en thema’s, bewoners begeleiden bij de fietslabyrint, een spelletje doen, wandelen, op de duo-fiets, muzikaal optreden geven in een huiskamer, beautymomentje voor de bewoners, bakken, gewoon een praatje maken, een (digitale) quiz presentere voor een bewoners en nog veel meer. Samen kunnen we kijken wat het beste bij uw interesses en hobby’s past.