Bij De Koperwiek fiets je de hele wereld rond

19-06-2023

In woon- en zorgcentrum De Koperwiek fietst mevrouw Tolsma door Harlingen. Ze roept uit: “Kijk, hier heb ik gewoond in mijn kleutertijd!”

Mevrouw Tolsma maakt gebruik van het Fietslabyrint, waarmee ze meer dan 600 interactieve fietstochten online kan fietsen. Als ambassadeur Zorginnovatie had helpende Jos Verdegaal een proefplaatsing aangevraagd voor twee weken. Toen het Fietslabyrint weer weg moest, vond Silvia van Os dit zo jammer dat ze besloot mee te betalen aan de aankoop. Ze vertelt: “Mijn moeder is erg op zichzelf. Door het Fietslabyrint ontmoette ze andere mensen die met haar mee keken en een praatje maakten. Er waren heuse competities met plastic bekers en medailles. Bewoners waren vensterbanken aan het volfietsen, zo leuk!”

Jos Verdegaal voegt toe: “De prachtige beelden en omgevingsgeluiden zorgen voor een realistische fietservaring, waardoor mensen weer plezier krijgen in bewegen. De fysiotherapeut gebruikt het apparaat ook bij zijn behandelingen.” Mevrouw Tolsma vertelt enthousiast: “De volgende keer kies ik een route langs het Comomeer. Je kunt fietsen in Nederland, Europa en daarbuiten en je kiest zelf welke richting je opgaat. Zo fiets ik de hele wereld rond.”