75 jaar verzorging en ontspanning bij Rehoboth

14-07-2023

In Rehoboth was het op 17 juni feest voor bewoners, familie, mantelzorgers, vrijwilligers, medewerkers, bestuursleden én de buurt: het verpleeghuis voor mensen met dementie bestond die dag 75 jaar!

Met spelletjes, een rommelmarktje en de verkoop van sieraden en haakwerk was er van alles te zien en te beleven. De opbrengst is voor leuke activiteiten op Rehoboth. Namens de ‘Vrienden van Rehoboth’ kregen bewoners een parapluboom, die onthuld werd door ‘Koningin Juliana’. Ook was er een stand met informatie voor iedereen die interesse heeft om bij Rehoboth vakantiekracht, vrijwilliger of zorgmedewerker te worden. Heel belangrijk, volgens Teo van de Kolk, voorzitter van de cliëntenraad van Rehoboth. Hij legt uit: “Rehoboth is kleinschalig en alle voorzieningen zijn intern aanwezig; van de dagelijkse verzorging tot aan pedicure, fysiotherapeut, tandarts en specialist ouderengeneeskunde. Dat is fijn. Daarnaast hebben onze bewoners ook aandacht nodig. En dan gaat het niet alleen om een kopje koffie schenken. We hebben vrijwilligers nodig voor dat praatje bij die koffie of een kleine wandeling.”

Zeker voor zo’n kleinschalige vestiging als Rehoboth is het fijn als er genoeg vaste medewerkers zijn, die de bewoners kennen en weten wat ze nodig hebben. Daarom zijn personeel én de verzorging van dat personeel belangrijke aandachtspunten voor de cliëntenraad. Teo voegt toe: “Bovendien: als het goed gaat met het personeel wordt dit ook overgebracht op de verzorging!”

Ook ontspanning is een belangrijk thema voor Teo. Hij vertelt enthousiast: “Sinds kort hebben we een activiteitenbegeleider bij Rehoboth. Er is nu van alles te doen; van karaoke tot spelletjes als bingo. De activiteiten zorgen voor afleiding en daarmee ontspanning. En dat maakt alle verschil in het welzijn en welbevinden van bewoners!”