Kastanje

Birkhoven Park

Bezoekadres

Soesterweg 539 5
3819 BA Amersfoort

In Kastanje biedt het zorgteam bewoners belevingsgerichte zorg. Dit betekent dat we sturing en structuur geven, maar niet de regie over uw dagelijks leven overnemen.

"Uw eigen appartement goed herkenbaar"

"Van elke nieuwe bewoner maken we een foto, die bij de ingang van het appartement ophangen. Zo is uw eigen woning in Kastanje altijd goed herkenbaar." 

Kastanje, op Birkhoven Park in Amersfoort, is een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Er wonen twee groepen van zes personen; één groep op de begane grond en een groep op de eerste etage. 

Hoe woont u op Kastanje?

In locatie Kastanje woont u met 5 anderen op een verdieping. U heeft daar:

  • een eenkamerappartement
  • eigen sanitair
  • een gezamenlijke woonkamer
  • een gezamenlijke keuken
  • een gezamenlijke tuin

Wat kunt u doen in Kastanje?

Een gevarieerde invulling van de dag is belangrijk voor het welzijn van bewoners. We proberen veel naar buiten te gaan. Zo zitten bewoners met mooi weer regelmatig in de tuin, onder de appelboom. Zijn er voldoende vrijwilligers, dan wordt een boswandeling gemaakt in het nabijgelegen Birkhoven Bos of we ondernemen een uitje naar de dierentuin. Naast het doen van diverse spelletjes, wordt ook de iPad vaak uit de kast gehaald. Handig voor het lezen van de krant, maar ook voor het afspelen van liedjes uit vroegere tijden.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Kastanje:

Kaart

)