Noorderhof

Bezoekadres

Oude Werf 68-70
3741 CS Baarn

In een nieuwe woonwijk, tegenover een basisschool ligt Noorderhof. Bewoners en leerlingen hebben, onder normale omstandigheden zonder Covid-19, regelmatig contact.

De basisschool tegenover Noorderhof zorgt voor een levendige woonomgeving. Van het geluid van spelende kinderen worden de bewoners blij.

Wonen in een levendige buurt

Eén keer per jaar is het pannenkoekdag op school. Leerlingen bakken dan pannenkoeken voor bewoners van Noorderhof. Helaas konden de leerlingen dit jaar door Covid-19 niet zelf bakken, maar hebben de zorgmedewerkers dat gedaan. Ook met kerst komen leerlingen langs om kerstliedjes te zingen. Bewoners van Noorderhof zijn altijd van harte welkom op school om gezellig een kopje koffie te drinken.
In de tuin van Noorderhof is een aantal schooltuintjes. Waar mogelijk onderhouden de leerlingen deze tuintjes samen met de bewoners die dat kunnen en willen (ook weer buiten de coronatijd).

Noorderhof bestaat uit twee gebouwen rond een binnenplaats. Noorderhof 68 heeft twee verdiepingen. Hier wonen op iedere verdieping 7 mensen met dementie. Noorderhof 70 heeft drie verdiepingen. Op iedere verdieping wonen 7 mensen met dementie. In de gemeenschappelijke huiskamer kunt u het gezelschap van medebewoners opzoeken en begeleidt de woonzorgmedewerker u met de dagelijkse activiteiten. Bent u liever alleen op uw kamer, dan kan dat natuurlijk ook.

Hoe woont u in Noorderhof?

In Noorderhof deelt u met 6 andere bewoners een verdieping en heeft u:

  • een eenkamerappartement
  • eigen sanitair
  • een gemeenschappelijke woonkamer en keuken
  • een gemeenschappelijk balkon of terras

Wat kunt u doen in Noorderhof?

1x per week kunt u bewegen onder begeleiding. Samen met een woonmedewerker kunt u spelletjes doen, naar muziek luisteren, of knutselen. Noorderhof heeft een duofiets, waarmee u met familie of een vrijwilliger een stukje door de buurt kunt fietsen.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Noorderhof:

Kaart

)