Uitleg personenalarmering

Met personenalarmering bent u altijd in staat om hulp van buitenaf in te roepen op het moment dat het nodig is. Per regio werken we met andere leveranciers samen op het gebied van personenalarmering.

Wilt u weten hoe personenalarmering werkt? Dan kunt u onderstaande video bekijken:

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Personenalarmering regio Amersfoort, Baarn en Soest

In de regio Amersfoort, Baarn en Soest werken we samen met Stichting ATA, een aanbieder van personenalarmering. ATA biedt diverse alarmapparaten die geschikt zijn voor analoge en digitale telefoonlijnen en glasvezel.

Afspraken met verzekeraars

ATA is een aanbieder van personenalarmering die contracten heeft met de ziektekostenverzekeraars Zilveren Kruis/Achmea, Menzis, Zorg en Zekerheid, CZ, ENO, DSW en ONVZ. Dit kan voor u voordelig zijn omdat de ziektekostenverzekeraar een vergoeding geeft voor de personenalarmering vanuit uw basisverzekering als u voldoet aan bepaalde medische criteria. Vaak geldt een eigen bijdrage.


De contracten die ATA heeft met de verschillende zorgaanbieders kunnen jaarlijks verschillen. Indien u niet verzekerd bent bij één van de genoemde zorgverzekeraars kunt u bij uw eigen verzekering navragen of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Een overzicht van tarieven 2021 vindt u hier.

Toegang tot uw woning

De zorgverlener van Silverein heeft na een alarmoproep toegang nodig tot uw woning. Een veilige oplossing hiervoor is het Phoniro slot. Het slot zit aan de binnenkant van uw voordeur. Hierdoor kan niemand aan de buitenkant van uw woning zien dat u hulp krijgt. Het Phoniro slot wordt gekoppeld aan de smartphone van de zorgverlener, waardoor toegang mogelijk is. U hoeft zelf geen smartphone te gebruiken, wel krijgt u andere sleutels. Het Phoniro systeem heeft het SKG*** veiligheidskeurmerk.


Als het niet mogelijk is het Phoniro slot aan de binnenzijde van uw voordeur te plaatsen, kunt u kiezen voor de eveneens veilige elektronische Phoniro Keysafe (dit is een beveiligde kluis waar uw huissleutels in hangen). Ook deze wordt gekoppeld aan de smartphone of tablet van uw zorgverlener. De Keysafe heeft het SKG** veiligheidskeurmerk.

Centrale toegang

Ook als u woont in een appartementengebouw met een centrale ingang is personenalarmering mogelijk. Hiervoor is een klein kastje ontwikkeld waarmee elektrische schuifdeuren geopend kunnen worden. Toestemming van de VvE van uw appartementengebouw is hiervoor wel noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op www.phoniro.nl.

Personenalarmering regio Driebergen

In de regio Driebergen werken we samen met Connect Service, specialist in alarmeringssystemen.
Om u de hulp te kunnen bieden die u nodig heeft, wordt gebruik gemaakt van mantelzorgers of professionele hulpverleners van Silverein. Dit is afhankelijk van het abonnement dat u bij ons afsluit. U kunt daarbij kiezen uit:

Mantelzorgabonnement

U kunt bij ons een mantelzorgabonnement afsluiten. Dit betekent dat de alarmcentrale beschikt over drie adressen van mensen die in geval van nood gewaarschuwd kunnen worden. U kunt zelf aangeven wie dit zijn. Wanneer u de alarmknop gebruikt, wordt de hulp van een van deze contactpersonen ingeschakeld door de alarmcentrale. Uw contactpersonen dienen onderling te regelen dat zij bereikbaar zijn.
Ook is het belangrijk dat zij in het bezit zijn van een sleutel van uw woning zodat zij, in geval van nood, zelfstandig uw woning kunnen binnenkomen. Uiteraard worden ook hulpdiensten zoals huisarts, politie of ambulance ingeschakeld, mocht dit nodig zijn.

Professioneel abonnement

Ook kunt u bij ons een professioneel abonnement afsluiten. In dit geval wordt in een noodsituatie de hulp van professionele hulpverleners, in dienst van Silverein, ingeroepen. De opvolging van Silverein is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Slaat u alarm? Dan schat de alarmcentrale de ernst van de alarmoproep in. In geval van nood staat een professionele medewerker van Silverein in no-time bij u thuis. De overige alarmoproepen melden wij aan uw contactpersonen.


Personenalarmering zorgt voor een veilig gevoel voor u én uw naasten. Wanneer u kiest voor het professionele abonnement heeft u de keuze uit een sleutelkluis of een automatische deuropener. Beide systemen worden uitsluitend ten behoeve van de alarmering gebruikt.

Sleutelkluis

Om ervoor te zorgen dat onze professionele hulpverleners in geval van nood toegang hebben tot uw woning, wordt er een sleutelkluis aan de buitenzijde van uw woning op een onopvallende plek geplaatst. De sleutelkluis kan uitsluitend door middel van een code worden geopend. Deze code wordt door de alarmcentrale aan de hulpverlener doorgegeven. De code wordt om veiligheidsredenen regelmatig gewijzigd en nooit aan derden uitgegeven. Wij maken gebruiken van de Puck Keysafe, een sleutelkluis voldoet aan de nieuwste veiligheidsrichtlijnen. Zo is deze SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) gecertificeerd is en draagt het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Automatische deuropener

Ook kunnen onze professionele hulpverleners in geval van nood toegang hebben tot uw woning door gebruik te maken van een automatische deuropener. Voor bijna iedere voordeur is zo’n slim deurslot beschikbaar. Deze zijn eenvoudig te installeren waardoor bouwkundige aanpassingen aan de voordeur niet nodig zijn.

Aan de buitenzijde van de deur is deze automatische deuropener niet zichtbaar. Het slot werkt op batterijen. De deur is te openen met een smartphone of mobiele telefoon, mits deze na 2004 is gemaakt. Daarnaast kan de deur ook nog worden geopend met de normale sleutel. Wij maken gebruik van de Flexeria automatische deuropener. Deze is SKG gecertificeerd en voldoet daarmee aan de nieuwste en meest recente veiligheidsrichtlijnen.

Maakt u gebruik van een centrale toegangsdeur?

Woont u in een wooncomplex met een centrale toegangsdeur? Dan zijn extra maatregelen noodzakelijk. In dat geval worden in overleg met de beheerder/verhuurder van het pand afspraken gemaakt. Laat u zich hierover informeren door uw beheerder/verhuurder.