Van vrijwilliger tot vrienden, het gebeurt bij Silverein

07-08-2023

Tussen zuster Dorothea (bewoner Elisabeth Park) en Elly (vrijwilliger) is een echte vriendschap opgebloeid. Ze zien elkaar wekelijks. 

Zuster Dorothea woont op Elisabeth Park (Lage Vuursche): “Elly heb ik ontmoet toen ik uit het ziekenhuis kwam na een ooroperatie en veel pijn had. Ik stapte uit de auto en zij vroeg meteen: gaat het, kan ik u helpen? Elly betekent veel voor mij. Ze is meer dan een vrijwilliger, we zijn vriendinnen geworden. Ze is zeer behulpzaam, weet altijd precies wat ik bedoel en zorgt goed voor mij en mijn kat Loekie.”

Elly: “Ik vind het plezierig om mensen bij te staan die zelf minder kunnen. Het zit waarschijnlijk in m’n aard, ik hoef er niet bij na te denken. We hebben in het verleden in het oude klooster erg veel gedaan met de bewoners op creatief gebied, breien, schilderen, met bloemen werken. Nu hebben we nog de schilderclub. Het contact met zuster Dorothea is uitgegroeid tot vriendschap, ik ben meerdere keren in de week bij haar. Maar als het nodig is sta ik ook andere bewoners bij.”

Word ook vrijwilliger bij Silverein