𝑻𝒉𝒐𝒎𝒂𝒔 𝒊𝒔 𝒆𝒆𝒏 𝒛𝒐𝒓𝒈𝒉𝒆𝒍𝒅, 𝒂𝒍 𝒐𝒏𝒛𝒆 𝒄𝒐𝒍𝒍𝒆𝒈𝒂’𝒔 𝒛𝒊𝒋𝒏 𝒛𝒐𝒓𝒈𝒉𝒆𝒍𝒅!

12-05-2022

Vandaag is het de Dag van de Zorg. En die is toch altijd een beetje bijzonder… op deze dag staan we altijd even extra stil bij wat voor collega’s van ons zo ‘gewoon’ is, zorg en ondersteuning bieden aan bewoners en cliënten. Gewoon, met je hart, met toewijding en vooral met een enorme inzet!

Deze dag valt, hoe kan het ook anders, gelijk met de Florence Nightingale Fair. Die wordt jaarlijks georganiseerd en biedt, naast veel informatie vanuit verschillende zorgorganisaties, een interessant aanbod aan workshops voor zorgmedewerkers.

Een andere bijzondere gelegenheid tijdens deze dag is de uitreiking van de ‘Hart voor de Zorg Award’.  Hiervoor kunnen collega’s een collega nomineren omdat zij het nog eens extra verdienen om op deze dag in het zonnetje worden gezet. Collega Barbara Kranenburg nomineerde daarvoor Thomas Verlinden.

Zij vindt dat Thomas deze award absoluut verdient! Niet alleen omdat hij een hele fijne en trouwe collega is, maar omdat hij zich naast zijn werk de afgelopen tijd als een ware Zorgheld liet zien. Thomas nam de leiding toen een collega van hem spontaan beviel. Koelbloedig zorgde hij ervoor dat de kersverse moeder door de bevalling werd geleid en ze al snel haar kindje in haar armen had. Ook in zijn ‘vrije tijd’ redde Thomas een jongetje van een levensbedreigende situatie. Thomas zelf reageert daarop nuchter. Dit zijn gewoon de dingen die je doet als ze gebeuren.

Vanmiddag, aan het einde van de Florence Nightingale Fair werden de vier finalisten voor de Hart voor de Zorg Award aan het publiek gepresenteerd. Op het podium stond uiteraard ook ‘onze Thomas’.  Deze vier finalisten waren gekozen uit meer dan 1000 inzendingen! Tijdens de speech voorafgaand aan de uitreiking werd nogmaals benadrukt dat zij allen zorghelden zijn. Sterker nog, dat iedereen, werkzaam in de zorg, een zorgheld is! En dat kunnen wij alleen maar onderschrijven!

De Award ging naar een andere finalist. Maar dat maakt deze bijzondere nominatie van Thomas niets minder waard. Wij vinden hem, en al onze andere collega’s, een winnaar: een zorgheld!

Barbara Kranenburg, die Thomas nomineerde, had op het moment van de uitreiking vakantie. Toch kon zij het niet laten en zorgde dat ze bij de uitreiking aanwezig was. Thomas was zichtbaar geroerd door haar aanwezigheid. Ook zijn familie was aanwezig en uiteraard supertrots! Tijdens de uitreiking werd het verhaal van Thomas in een notendop gedeeld. Reacties uit het publiek waren er genoeg. Mensen waren ontroerd en onder de indruk: “Ik kreeg er kippenvel van, toen ik zijn verhaal hoorde! Thomas is met recht een zorgheld!”

 

Kijk het filmpje van de uitreiking hier: