Pop-up museum De Ontdekking genomineerd voor Soester Cultuurprijs 2021

15-03-2021

Elke twee jaar wordt de gemeentelijke Cultuurprijs Soest uitgereikt aan een persoon of organisatie binnen onze gemeente die zich heeft onderscheiden op cultureel gebied.

Ook in deze Corona-tijd wordt de prijs toegekend, want het is belangrijk juist in déze tijd de aandacht voor kunst en cultuur vast te houden. Honderden inwoners van onze gemeente hebben in totaal 34 verschillende voordrachten ingediend. Daaruit heeft de Nominatiecommissie het pop-up museum De Ontdekking bij Molenschot - Lyvore / Daelhoven als één van de vijf genomineerd. We zijn natuurlijk ontzettend trots en danken de vele honderden stemmers.

 

Pop Up Museum De Ontdekking

Een expositie in woon- en zorgcentrum Molenschot, op initiatief van Anita Vreugdenhil van Kunstencentrum Idea Soest, met werken uit de collecties van de Kunstuitleen, Gemeente Soest en Museum Soest en ism SWOS . Daarnaast waren er diverse spraakmakende optredens en workshops en speelde ‘De geheime tuin van Molda’, gemaakt door Chris Rodenburg en Herco van Loon, een belangrijke rol. Een nieuw en breed publiek kwam zo in aanraking met beeldende kunst en kon laagdrempelig contact leggen tussen bewoners van Molenschot/Daelhoven, kunstenaars en dorpsgenoten.

 

Bijzondere uitreiking Cultuurprijs

Op woensdag 21 april a.s. vindt de uitreiking plaats van de gemeentelijke Cultuurprijs 2021. Gezien de Corona-tijd wordt dat een speciale uitreiking die via livestream wordt uitgezonden. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Meer informatie