Actief Zorg en Tzorg nemen hulp bij het huishouden over van Silverein

20-05-2021

Silverein maakte in oktober jl. bekend de hulp bij het huishouden, gefinancierd vanuit de Wmo, niet te zullen voortzetten. Silverein wil zich specialiseren op complexe zorg in verpleeghuizen en wijkverpleging.

In een constructieve samenwerking met de gemeenten Soest en Baarn, heeft Silverein goede overnamepartners gevonden in Actief Zorg voor de gemeente Baarn en Tzorg voor de gemeente Soest. Vrijdag 27 november jl. werd daartoe door alle partijen een intentieverklaring ondertekend.

 

Betrouwbare overnamepartners

“Wij zijn verheugd om op korte termijn betrouwbare overnamepartners te hebben gevonden in Actief Zorg en Tzorg”, vertelt Edwin Snoeks, die verantwoordelijk is voor de transitie van hulp bij het huishouden van Silverein. “Toen wij vorige maand bekend maakten met hulp bij het huishouden te willen stoppen, bracht dat veel onrust. Daarom willen we laten weten hard te hebben gewerkt aan de overgang en vertrouwen hebben in de overdracht. Met beide organisaties zijn wij er van overtuigd dat de cliënten de juiste hulp bij het huishouden blijven ontvangen.

Zowel Tzorg als Actief Zorg, allebei thuiszorgorganisaties, hebben veel kennis en ervaring in het bieden van hulp bij het huishouden. Actief Zorg levert in meer dan 150 gemeenten zorg en hulp aan meer dan 16.000 cliënten. Tzorg levert huishoudelijke hulp en individuele begeleiding aan meer dan 50.000 cliënten in meer dan 300 gemeenten in Nederland. “Insteek voor de vervolggesprekken is om de koppeling tussen cliënten en medewerkers zo veel als mogelijk in stand te houden”, benadrukt Edwin Snoeks. “Uitgangspunt is dat alle cliënten, die dat wensen en medewerkers overgaan naar beide organisaties. Het voornemen is tussen 1 februari en 1 april 2021 de werkzaamheden over te dragen.”