Het einde van single-use plastic bij Silverein

06-11-2023

Begin dit jaar heeft zorggroep De Opbouw, waar Silverein onderdeel van uitmaakt, de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 getekend. Dit is een samenwerking met verschillende partijen in en rondom de zorg die verduurzaming willen versnellen. Silverein omarmt duurzaamheid en voert verschillende acties uit om hier aan bij te dragen. Een van de nieuwste acties is het verminderen van de zogeheten single-use plastic.

Evelyn Hanssen, teamleider Schoonhuis en Dick Roffel, interim teamleider Restaurants vertellen: “Op de verschillende locaties van Silverein gebruiken we bijna geen wegwerpbekers meer in de koffiecorners, restaurants en op kantoren. Deze zijn vervangen door porselein. En we bestellen ook geen nieuwe plastic bekertjes meer. We werken nauw samen met de locaties om deze verandering goed door te voeren.”

Plasticbewustwording

Evelyn: “Deze verandering biedt ook de gelegenheid om kritisch naar ons plasticgebruik te kijken. Wat is er allemaal van plastic? En is dat allemaal wel nodig? We zien bij kleinere woningen dat ze dit al erg fanatiek doen. Zo gebruiken ze geen per stuk verpakte plakjes kaas meer, maar één groot stuk. Dat scheelt veel afval.”

De veranderingen rondom single- use plastic hebben geen betrekking op medisch noodzakelijke items. Bijvoorbeeld, wanneer bewoners alleen uit een rietje kunnen drinken, blijven deze beschikbaar.

Evelyn: "Een goed milieu begint bij jezelf!"