Flexteam: dit werk kun je altijd blijven doen

25-09-2023

In het flexteam van Silverein vind je de baan die écht bij je past: vrijheid, werkplezier en je carrière vormen naar jouw leven. Soms zit je ineens weer in de klas. Dat overkwam flexmedewerker Erica Barkey, ze vertelt hier vol trots over.

Erica heeft een eigen kapsalon. In coronatijd sloot zij een 2-uren contract af bij het flexteam van Silverein als huiskamerondersteuner, waardoor zij open diensten kon invullen. “Het is een beetje of je een Bed and Breakfast runt”, vindt ze. “Je maakt het gezellig, zorgt voor een lekkere maaltijd en hebt contact met de bewoners.” Dit bevalt haar zo goed dat ze flexmedewerker blijft, ook nu lockdowns voorbij zijn. “In al die jaren in het kappersvak heb ik best wat mensenkennis opgedaan. Tijdens het knippen babbel ik natuurlijk met de klant. Dat neem ik mee in mijn werk. Ik voel vrij gauw aan hoe iemand in elkaar zit en wat hij of zij nodig heeft.”

Kennis opdoen

Om die reden volgde Erica de cursus ‘individuele basisverzorging’. “Een huiskamerondersteuner is niet bevoegd om een bewoner naar het toilet te helpen of van de rolstoel in een relaxstoel te zetten. Het stond me tegen dat ik dan ‘nee’ moest verkopen. Ik wilde mijn collega’s ook in de kleine dingen bij kunnen staan. Met mijn certificaat mag ik het wél! Nooit gedacht dat ik op mijn 52e nog weer een papiertje zou halen”, straalt ze.

Op de hoogte blijven

Doordat Erica veelal op afdelingen van dezelfde locatie werkt, wordt zij door de teams op de hoogte gehouden van wat er speelt op een afdeling. “Collega’s vragen soms of ik een dienst met hen kan ruilen, dus voor hen en voor bewoners ben ik een bekende. Misschien komt er een tijd dat ik de kapsalon ga afbouwen; jonge mensen zoeken vaak een jonge kapper. Maar dit werk in de zorg kan ik altijd overal blijven doen!”

Meer weten over werken in het flexteam? Klik hier.