Een rode loper voor het team van Zorg thuis

08-05-2023

Zolang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, dat wil bijna iedereen. Daar is soms wel hulp bij nodig, tijdelijk of voor een langere periode. Verzorgende IG Elize, verpleegkundige Nynke en hun team van Zorg thuis Silverein bieden deze hulp, gebaseerd op de situatie en behoeften van de cliënt.

Zo verlenen ze ook zorg bij mevrouw Barrau. Twee keer per dag komt Zorg thuis bij haar langs om te helpen met de zorg die zij nodig heeft. Mevrouw Barrau lacht naar Elize en Nynke: “Dankzij jullie kan ik zelfstandig thuis blijven wonen.” Elize benadrukt dat ze mevrouw Barrau zoveel mogelijk zelf laten doen: “Wat echt niet lukt, nemen wij over. Zo houdt ze zelf de regie. Dat maakt het werk ook zo leuk; wij komen echt op bezoek. Bovendien is het achter elke voordeur weer
anders. De verhalen achter de mensen maken het zo interessant.”

Nynke voegt toe: “En de afwisseling in onze werkzaamheden. We regelen alles rondom de zorg, dus je moet creatief zijn. Je werkt zelfstandig en gaat alleen op pad, maar je kan altijd terugvallen op je collega’s die op dat moment ook aan het werk zijn.” Ook de band met cliënten en familie vinden Elize en Nynke bijzonder.

Ze vertellen: “Het is belangrijk dat er een klik is en natuurlijk vertrouwen. Je komt tot elkaar in mooie en verdrietige momenten.” Volgens mevrouw Barrau is die klik er wel, ze voelt zich “115% veilig”. Ze vertelt: “Ik praat met Elize en Nynke alsof het mijn dochters zijn.” Mevrouw Barrau kijkt Elize en Nynke aan en zegt stralend: “Jullie zijn de besten van Nederland. De zorg, maar ook de goede sfeer. Als ik een rode loper had, zou ik hem elke keer voor jullie uitrollen!”

Zorg thuis

Meer weten over Zorg thuis? Klik hier