De koffie staat klaar bij ontmoetingscentrum Bij de Tijd

24-07-2023

In ontmoetingscentrum Bij de Tijd kun je genieten van een actieve oude dag. Op vrijdag is het extra gezellig aan de Kamerlingh Onnesweg in De Bilt. Want om half 3 is het tijd voor ‘Gouden Koffie’.

Buurtgenoten en vaste bezoekers treffen elkaar aan de koffietafel. Het geluid van gebabbel en gerinkel van lepeltjes vult de sfeervolle, lichte ruimte. Pia Werkman kijkt met plezier naar de bedrijvigheid. Ze werkt in het ontmoetingscentrum en vertelt: “Iedereen kan bij ons binnen lopen voor een sociale middag. Je kunt met elkaar kletsen, meedoen met een spelletje en natuurlijk lekker genieten van een gratis kopje koffie. Soms is er live muziek.”

Bij de Tijd is een plek van Silverein in de buurt waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Het is bedoeld voor mensen met dementie, ouderen met een beperking en mantelzorgers. Pia vertelt: “We vragen regelmatig aan de deelnemers wat ze leuk vinden. Zo ondernemen we activiteiten waar ze plezier aan beleven en zichzelf kunnen zijn. Daarnaast hebben we ook veel aandacht voor mantelzorgers. Er is een ontmoetingsgroep, we organiseren informatiebijeenkomsten en ze kunnen mee met uitstapjes. Tijdens de uitjes zien de mantelzorgers hun partner, ouder of familielid op een heel andere manier. Vaak vrolijk of enthousiast in een nieuwe omgeving en tijdens een andere bezigheid. Dat levert dankbare gezichten op: zowel bij de deelnemers als bij mantelzorgers. Daar doen we het voor!”