Burgemeester Bolsius in actie voor NLdoet

11-03-2022

Zorglocatie en ontmoetingscentrum De Plataan kreeg vanochtend 12 bijzondere vrijwilligers op bezoek. In het kader van NL Doet staken Burgemeester Bolsius, 6 wethouders en 5 andere medewerkers van het gemeentehuis vandaag de handen uit de mouwen.

Burgemeester Bolsius maakte eerst kennis met een aantal bewoners tijdens een kopje koffie. Burgemeester Bolsius en Wethouder van Eijck deden een spelletje met de bewoners om het geheugen te stimuleren en er werd gezamenlijk soep gemaakt. Daarna werd er volop mee gezongen met Oud Hollandse liederen onder begeleiding van onze vaste accordeonist Jan.

De andere vrijwilligers van het gemeentehuis en onze vaste vrijwilligers van de tuin namen onder begeleiding van Wijktuinman Guido van Beek van 033Groen de tuin onderhanden in het warme lentezonnetje.

Zo werden er plantjes gepot, gesnoeid en een stuk terras omgetoverd tot fruithoek. “Een bijzondere fijne ochtend op een bijzonder mooie locatie waar we met plezier onze handen uit onze mouwen hebben gestoken”.

Coaches van het ontmoetingscentrum Brigit van der Eijnden en Deborah Nokkert: "Mede dankzij de vele vrijwilligers hebben we hier op De Plataan van een prachtige belevingstuin. Cliënten, buurtgenoten en medewerkers vinden het een genot hier te zijn. De activiteiten in de tuin maken deel uit van het totale dagbestedingsprogramma voor cliënten. Mede door dit soort initiatieven als die van vandaag, kunnen we de tuin goed onderhouden."

Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen.

Ontmoetingscentrum De Plataan van zorgorganisatie Silverein De Plataan biedt zowel specialistische dagbehandeling voor ouderen met een indicatie als evenementen waar iedereen vanuit Amersfoort welkom is.

Afbeeldingen