Atelier van Zideris verhuist naar Weltevreden

21-03-2023

Locatie Weltevreden in De Bilt biedt binnenkort onderdak aan het atelier van Zideris. Deze dagbesteding is nu nog gevestigd in Huis ter Heide. Silverein en Zideris maken allebei deel uit van Zorggroep de Opbouw (samen met de Prinsenstichting). Op 20 maart vierden deelnemers, bewoners en medewerkers de samenwerking met muziek, bubbels en poffertjes. 

 

In het atelier zetten deelnemers (cliënten van Zideris) hun creatieve kant in met tekenen en verven. Ook kunnen zij in het atelier met hout werken, fotograferen of gedichten schrijven. Meer informatie staat op https://www.zideris.nl/locaties/arbeidstrainingscentrum/ 

Ontdekkingstocht

Voordat deelneemster Anja het lint doorknipte, waren er korte speeches van Paul van Veldhuijzen, regiomanager bij Silverein, en van Henk van Winzum, clustermanager bij Zideris. Ze waren het roerend met elkaar eens: door deze manier van samenwerken versterken we elkaars mogelijkheden. "De deelnemers van Zideris gaan ook helpen bij allerlei klussen in het huis zoals bijvoorbeeld koffie schenken. Hoe dat verder uitpakt, wordt een mooie ontdekkingstocht samen", stelden zij.

De plek van atelier Ziejewel, in een lichte zonnige ruimte op de begane grond van Weltevreden, geeft meer aanloop voor de deelnemers en het biedt tegelijk wat reuring in het gebouw. Daar is iedereen blij mee. Ook de deelnemers zien de nieuwe plek helemaal zitten. De naam van het atelier verbindt de beide zorgorganisaties: Zie van Zideris en Wel van Weltevreden.