Als flexer kom je waar hulp het hardst nodig is

30-08-2023

Wanneer er een tekort is aan vaste medewerkers in een team of als een collega bijvoorbeeld op vakantie of ziek is, zetten wij collega’s van het Flexteam in. Onze flexmedewerkers versterken de zorgteams zodat de zorg voor de cliënten doorgaat. Japke van Wolfswinkel is één van onze flexers en vertelt hier meer over.

Door te werken in het Flexteam van Silverein kan Japke tijd maken voor haar kinderen én het werk blijven doen waar haar hart ligt: de zorg. “Het is heerlijk om mama-tijd af te wisselen met het werk dat ik graag doe. En door het speciale Flexteam van Silverein hoor ik gewoon bij de organisatie. Dat vind ik prettiger dan zelfstandige zijn.”

Bekend gezicht

“Bij het Flexteam schrijf ik me in voor diensten die mij goed uitkomen en ik kom altijd op locaties waar de hulp het meest nodig is. Zowel collega’s als bewoners zijn dan blij met mijn ondersteuning. Ik kies ervoor om mijn diensten op bepaalde afdelingen en locaties te draaien: zo ben je ook als flexmedewerker een bekend gezicht voor bewoners.”

Gezelligheid voorop

Dat Japke in verschillende teams werkt, maakt het flexwerk voor haar extra inspirerend en afwisselend, omdat ze van elk team wat opsteekt. Maar het belangrijkste blijven voor haar de bewoners: het contact maken, de humor en gezelligheid. “Mensen zijn zo blij en dankbaar als ik hen help. Dan denk ik altijd: zij hebben toch ook voor ons gezorgd? Als ik later oud ben, hoop ik dat er ook iemand voor mij klaar staat. Daar kan geen zorgrobot tegenop, hoor”, lacht ze.

Meer weten over werken in het flexteam? Ga naar www.werkenbijsilverein.nl/flexteam/