Alles samen doen, dat maakt Ontmoetingscentrum Baarn uniek

11-09-2023

Bij Ontmoetingscentrum Baarn draait alles rondom eigen regie en beweging. Pascale Priem is coach bij het ontmoetingscentrum en vertelt: “Wij kunnen geheugenproblemen of dementie niet wegnemen. Maar we kunnen mensen wel helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Dit doen we door ze bij het ontmoetingscentrum te stimuleren om zelf beslissingen te nemen en door ze actief te laten zijn.”

Er hangt een fijne open sfeer in het ontmoetingscentrum. De dag begint met een lekker kopje koffie, waarna de twee activiteiten van de ochtend besproken worden. Die cliënten mogen kiezen welke activiteit ze graag willen doen. Het ontmoetingscentrum organiseert veel verschillende activiteiten. Zo hebben ze de populaire boekenclub, maar is er ook een kook-, beauty,- en beweegactiviteit of je kunt biljarten. En er is nog veel meer. De keuze is reuze.

Elke dag verse soep

Na de ochtendactiviteit komen de twee groepen samen om te lunchen. Dit is meestal een zelf gemaakte soep met de groenten en kruiden uit de tuinkas. Na de lunch is er een rustmoment. Je mag ook weer zelf kiezen hoe jouw rustmoment eruit ziet. Sommige cliënten doen een dutje, luisteren naar een eigen muzieklijst of maken een wandeling met een vrijwilliger.

We doen het samen

Tot slot drinkt de groep gezamenlijk thee en worden de middagactiviteiten besproken. “We bedenken, beslissen en doen alles met de cliënten. Dat maakt ontmoetingscentrum Baarn zo uniek,” aldus Pascale.

Meer weten over Ontmoetingscentrum Baarn? Klik hier.