Rinnebeek

Bezoekadres

St. Laurensweg 11
3732 BA De Bilt

De zorg voor een persoon met dementie kan thuis na verloop van tijd erg lastig worden. Bij Silverein kunnen mensen met dementie beschermd wonen. Wij zorgen voor uw naaste in een veilige, vertrouwde omgeving en zorgen voor uitstekende ondersteuning en begeleiding. Wij gaan voor liefdevolle verzorging, een huiselijke sfeer en een zinvolle dagbesteding.

Welkom bij Rinnebeek

In de kleinschalige woonvorm Rinnebeek in De Bilt bieden wij een thuis aan mensen met (ernstige) dementie. Op de locatie wonen 28 mensen, verdeeld over vier woningen. De kleinschalige woonvorm Rinnebeek ligt in een gebouw waarin ook Ontmoetingscentrum Rinnebeek gevestigd is. Kenmerkend voor Rinnebeek is de gemoedelijke en huiselijke sfeer. Samen koken, samen aan tafel, samen praten over de dingen van de dag; het zijn belangrijke terugkerende ‘belevingen’ voor bewoners.

Wat ons kenmerkt

  • Meerdere sfeervolle huiskamers
  • Een sfeer 'net als thuis'
  • Mooie, ruime binnentuin
  • De kamers en voorzieningen
  • Bewoners hebben een eigen kamer en delen samen een huiskamer, de keuken en het sanitair. De kamers zijn standaard ingericht met een hoog/laag bed, vloerbedekking en gordijnen. De kamer kan verder naar eigen wens en smaak ingericht worden. Bewoners kunnen gebruik maken van de kapper, pedicure en manicure

Activiteiten

Wekelijks organiseren mantelzorgers activiteiten voor bewoners. Ook vindt er elke week een gespreksgroep plaats onder begeleiding van een geestelijk verzorger. De medewerkers betrekken de bewoner zoveel mogelijk bij alle huishoudelijke activiteiten. Deze activiteiten zijn belevingsgericht: de bewoner ervaart op verschillende momenten van de dag of week een prettige beleving. Tafel dekken, afwassen, helpen bij het koken, boodschappen doen; het zijn bezigheden waar onze bewoners vaak plezier in hebben. Deze terugkerende momenten geven een gevoel van herkenbaarheid, structuur en veiligheid. Bewoners en medewerkers vormen samen een dagelijks huishouden. Uitgangspunt van de taakverdeling tussen bewoners en medewerkers is wat de bewoner (nog) kan. En waarvan hij of zij geniet!

In Rinnebeek kunt u terecht voor

Beschermd wonen met intensieve dementiezorg

Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Rinnebeek:

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Kaart