Wiekslag Boerenstreek

Bezoekadres

Oude Grachtje 70
3763 WK Soest

Op een markant punt langs de Koningsweg in Soest ligt Wiekslag Boerenstreek. De locatie bevindt zich op een levendige plek aan de rand van de woonwijk Boerenstreek. Wiekslag Boerenstreek heeft drie woonlagen met twintig ruime eenkamerappartementen. Het Grand Café op de begane grond is het ontmoetingspunt. Hier kunt u, als u dat wilt, de andere bewoners ontmoeten. 

Elkaar ontmoeten in het Grand Café

In het Grand Café zijn verschillende zitjes. U kunt met elkaar aan een grote tafel koffie drinken, of gezellig zitten bij de open haard. Bij mooi weer kunt u genieten op het terras in de ruime tuin.

In Wiekslag Boerenstreek in Soest wonen mensen met niet aangeboren hersenletsel. We streven er in Wiekslag Boerenstreek naar dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen, ondersteund door de zorg van Silverein. Onze medewerkers stimuleren u daarom zoveel mogelijk zelf te doen. Een voorwaarde voor het wonen in Wiekslag Boerenstreek is dat u zelfstandig in uw woning kunt zijn.

Als u dat wilt, kunt u gebruik maken van een maaltijdenservice. We gaan ervan uit dat u de broodmaaltijden zelf verzorgt. Lukt het niet om zelf naar de supermarkt te gaan, dan kunt u een beroep doen op uw mantelzorgers of een bezorgservice.

Hoe woont u in Wiekslag Boerenstreek?

In Wiekslag Boerenstreek heeft u:

  • een ruim eenkamer appartement met kitchenette
  • een eigen ruime badkamer met toilet
  • een gezamenlijke tuin met groot terras
  • een therapie- en oefenruimte voor fysiotherapie. Als bewoner kunt u gebruik maken van deze ruimte. Op donderdag is de fysiotherapeut aanwezig en kunt u meedoen met fysio fitness. Op dinsdagochtend kunt u in dezelfde ruimte meedoen aan bewegen op muziek.

Wat kunt u doen in Wiekslag Boerenstreek?

Twee keer per week zijn er activiteiten in Wiekslag Boerenstreek. Het programma varieert van bloemschikken tot een borrel (op de laatste vrijdag van de maand) en van een lunch met kroketten en friet tot een spelletjesmiddag. De woonzorgmedewerkers schenken beneden, in het Grand Café, dagelijks koffie en thee in voor de bewoners.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Wiekslag Boerenstreek:

Kaart

)