De Hulpkaart; voor als u zelf even geen woorden heeft

28-12-2023

Soms komt u niet goed uit uw woorden of begrijpen anderen niet wat u voelt of bedoelt. U wilt graag geholpen worden maar dit kunt u, om wat voor reden dan ook, niet duidelijk maken. Op zulke momenten biedt de Hulpkaart uitkomst.

Wat is de Hulpkaart?

De Hulpkaart is een persoonlijk, opvouwbaar kaartje, dat past in uw portemonnee. Op de Hulpkaart zet u alle informatie die belangrijk is wanneer u even hulp nodig heeft, als u bijvoorbeeld niet goed uit uw woorden kunt komen. Zodat anderen weten hoe zij kunnen helpen. Er staat op wat er aan de hand is, wie uw contactpersonen zijn en andere zaken die u belangrijk vindt. Daarnaast kunt u zorg gerelateerde onderwerpen vermelden op de Hulpkaart, zoals medicijnen die u gebruikt of welke huisarts u heeft.

U als kaarthouder bent de eigenaar van de Hulpkaart en beslist wat er op de Hulpkaart komt te staan en wie uw contactpersonen zijn. U kunt de kaart altijd bij u dragen en laten zien aan de mensen die u uitkiest. Bijvoorbeeld waarom u hulp nodig heeft. Of u medicijnen gebruikt. Of u afspraken met de huisarts heeft gemaakt.

Hoe vraagt u de Hulpkaart aan?

Wilt u gebruik gaan maken van de Hulpkaart dan kunt u deze aanvragen op de site Hulpkaartutrecht.nl/aanvraag-hulpkaart/. Samen met uw mantelzorger kunt u de tekst invullen zoals u die op de kaart wilt hebben. Als u na het invullen op ‘Hulpkaart aanvragen ’drukt, dan ontvangt u de kaart binnen enkele dagen in 4-voud op uw thuisadres.
Wij horen het graag als u de kaart heeft aangevraagd, zodat wij dat in uw Zorgplan kunnen opnemen.