Ontwikkelmogelijkheden

Als zorgprofessional ben je nooit uitgeleerd. Naast de verplichte trainingen en cursussen biedt Silverein verschillende andere ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Welke kansen zie jij voor jezelf? En benut je alle kansen volledig? Silverein Academy kan je hierbij op weg helpen. Het is aan jou om de eerste stap te zetten.

Er zijn verschillende persoonlijke en vaktechnische ontwikkelmogelijkheden binnen Silverein. Zo bieden we opleidingen aan die je (verder) specialiseren of juist je horizon verbreden. Je kunt nieuwe vaardigheden leren en je bestaande vaardigheden verbeteren. Silverein daagt regelmatig zorgmedewerkers uit mee te denken over passende, interne opleidingen.

De een maakt een kleine sprong of gaat zich specialiseren, de ander maakt een grote sprong; alles kan en alles mag. Laat je inspireren door deze voorbeelden:

  • Van helpende naar helpende plus
  • Van Verzorgende IG naar teamcoach
  • Van helpende tot verpleegkundige
  • van medewerker alarmering naar communicatie medewerker
  • Van huiskamerondersteuner naar secretaresse
  • Van huishoudelijk medewerker naar Verzorgende IG

Van huishoudelijk medewerker naar Verzorgende IG

Ruim twintig jaar werkt Leonoor (51) als gastouder in de kinderopvang als zij door teruglopende vraag en de mantelzorg voor haar ouders besluit om van baan de switchen. Ze is gestart als huishoudelijk medewerker bij Silverein (toen nog Lyvore). Leonoor: "Door mijn nieuwe baan en de zorg voor mijn ouders kwam ik in aanraking met het vak. Ik ontdekte dat ik meer wilde betekenen en besloot om een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) voor Verzorgende IG te volgen." Inmiddels heeft Leonoor haar diploma Verzorgende IG gehaald en volgt ze de opleiding Verpleegkundige niveau 4.

Benieuwd naar het verhaal van Leonoor en andere studenten? Lees hier verder.

Wat zijn jouw ambities?

Heb jij al een idee hoe je je wilt ontwikkelen? Wij bieden je alle kansen om door te groeien in de zorg. Vertel ons jouw wensen en ambities. Jouw ontwikkeling vinden wij zo belangrijk, dat wij jouw opleiding betalen.