Doorstromen naar VIG

Heb je een ander diploma dan VIG bijvoorbeeld Verzorgende C of D, Verzorgende AG of vergelijkbaar, dan is er de mogelijkheid om je VIG diploma te halen. We komen dan ook graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken, je diploma en ervaring te bespreken en een plan om maat te maken.

Voor wie?

Je bent in het bezit van een Verzorgende diploma. Uiteraard heb je interesse in het werken in de ouderenzorg én wil je jezelf verder scholen door middel van een verkort leer-werktraject (BBL verkort leer-werktraject of via modulair opleiden).

Wat houdt deze verkorte leerweg in?

Volg je deze verkorte leerweg, dan ben je als leerling Verzorgende IG bij Silverein in dienst en heb je een leer-werkovereenkomst. Je volgt onderwijs op school en werkt daarnaast bij één van onze teams. Je wordt ingeroosterd volgens het teamrooster en draait mee met je collega’s. Dit betekent dat je dus ook dag-, avond- en weekenddiensten werkt. Zo breng je de door jou in theorie opgedane kennis direct in de praktijk. Een prachtige combinatie!

Start opleiding

De opleiding voor Verzorgende IG start twee keer per jaar: in september en februari. Dit betekent dat wij ongeveer drie maanden voor de start beginnen met de werving- en selectieprocedure. Wil je weten of er met jouw diploma mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met de Silverein Academy.

De duur van het opleidingstraject

Dit opleidingstraject wordt op maat gemaakt. De verwachte duur van de opleiding is maximaal 1,5 jaar, afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring. Daarna ontvang je een landelijk erkend diploma voor Verzorgende IG.

Onze VIG carrousel

In de VIG carrousel wissel je van werkplek. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een aantal maanden werkzaam zijn in de zorg bij mensen thuis en vervolgens ga je werken in één van onze kleinschalige woningen voor mensen met dementie. Je krijgt praktische ervaring met verschillende doelgroepen en zorgvormen. Hierdoor vergroot je je deskundigheid en word je allround opgeleid.

Geslaagd en dan?

Natuurlijk willen wij je graag aan onze organisatie, teams en cliënten binden. We nodigen je van harte uit te solliciteren op bestaande vacatures. Graag spreken we samen met jou af hoeveel uur je gaat werken, in welk team, wat de arbeidsvoorwaarden zijn.

Wil je liever doorstuderen?

Wij hebben een actief scholingsbeleid voor onze medewerkers, waardoor het mogelijk is van Verzorgende IG door te groeien naar Verpleegkundige niveau 4 of zelfs 6.

Kosten

Omdat we graag willen investeren in onze medewerkers, betalen wij jouw opleiding en een deel van jouw schooltijd. Vraag bij Silverein Academy naar de studiekostenregeling.