Arbeidsvoorwaarden en CAO

Naast een mooie baan en fijne collega's, beloven wij je ook primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden die interessant voor je kunnen zijn. Onderstaand tref je ons aanbod en meer informatie over de CAO aan.

Twee Medewerkers Gearmd

CAO VVT

Kom je in dienst bij Silverein, dan val je automatisch binnen de CAO voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). In deze CAO is onder andere voor je geregeld: salaris, vakantiedagen, reiskosten, toeslag voor onregelmatig- heidsdiensten.
Wil je meer weten over de CAO, download een actueel exemplaar via de website van ActiZ

Gezondheid

Silverein Fit

  • Lekker in je vel zitten
  • Goede balans werk-privé
  • Gezond leven

Bij Silverein zijn verschillende vitaliteitsprogramma’s ontwikkeld. Wij werken samen met een vitaliteitscoach die jou en eventueel ook jouw team, advies geeft over voeding – beweging – ontspanning.

Korting op zorgverzekering

Met IZZ, Zilveren Kruis en CZ heeft Silverein afspraken gemaakt over een collectieve korting voor medewerkers. Zo krijg je een korting op de basisverzekering en op aanvullende verzekeringen. Maar dat is niet alles, want wij vinden jouw gezondheid zo belangrijk dat wij je ook een werkgeversbijdrage voor de aanvullende verzekering van maximaal € 13,90 bruto (2021) per maand geven.

Hepatitis B

In veel zorgfuncties loop je risico in aanraking te komen met bloed- en bloedproducten en hierdoor het Hepatitis B op te lopen. Wil je je hiertegen beschermen, dan kun je je laten vaccineren. Silverein stelt deze vaccinatie niet verplicht, maar betaalt de vaccinatie als je je via het GGD regio Utrecht laat inenten op het moment dat je in dienst komt.

Groei en ontwikkeling

Opleidingsmogelijkheden

Leren, werken, ontwikkelen: Silverein biedt jou de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen. Je bent immers nooit te oud om te leren! Wij bieden niet alleen korte, praktijkgerichte cursussen en trainingen, maar ook is het mogelijk een vakopleiding te gaan volgen. Ben jij enthousiast? Wij zijn het zeker! Klik hier voor meer informatie over opleidingsmogelijkheden in de zorg.

Persoonlijke (loopbaan)ontwikkeling

De Silverein Academy denkt hierin graag met je mee. Wij willen dat jij je op een aantrekkelijke manier kunt ontwikkelen om het beste in jezelf naar boven te halen. Zo kun via Pitstop (ons Leer Management Systeem) je opgeven voor korte, to-the-point en praktijkgerichte trainingen die je kunt doen op een moment dat het jou uitkomt. Daarnaast hebben wij in PitStop e-learnings waarmee je zelf vakgerichte trainingen en opleidingen kunt volgen zodat je bij blijft in wat voor jouw dagelijks werk belangrijk is.

Heb je vragen? Onze Academy medewerkers geven je graag advies op maat.

Verder beloven wij

Combinatie werk-privé

Balans tussen werk en prive is van groot belang om op beide vlakken goed en prettig te kunnen functioneren. We houden hier  rekening mee. Echter, in de directe zorgverlening werken we met variabele roosters. Wij bieden 24 uur/7 dagen per week zorg aan cliënten daarom is het nodig dat je je flexibel opstelt. Je wensen rondom je  werktijden bespreken we uiteraard met je.

Dienstverband

Wil je parttime of fulltime werken? We bespreken de mogelijkheid graag met je. In verhouding heeft Silverein meer parttime functies.  Naast het vaste aantal uur per week, is het ook belangrijk om te weten of je een tijdelijk of vast dienstverband krijgt aangeboden.
Ben je Verzorgende IG, Eerst Verantwoordelijk Verzorgende of Verpleegkundige (niveau 4, 5 of 6)? Dan is onze intentie je bij indiensttreding direct een contract voor onbepaalde tijd te bieden. In alle andere functies bieden wij een contract voor bepaalde tijd, maar vaak wel met de intentie deze daarna voor onbepaalde tijd te verlengen. Immers, zo'n kanjer als jij willen we niet meer kwijt!
In sommige situaties zoeken wij echt voor een bepaalde tijd een nieuwe collega. Dit staat dan vermeld in de vacature.

Duurzaam Inzetbaarheidsbudget

Wil jij jezelf verder ontwikkelen of wil je werken aan je gezondenheid/vitaliteit? Bij ons kun je tot € 350,- per jaar (2021) gebruik maken van de jouw duurzaam inzetbaarheidsbudget. Hiermee ontvang je een financieel voordeel omdat je minder belasting over je salaris betaald. Wat valt onder deze regeling:

  • aanschaf fiets, hometrainer of fitness apparatuur aanschaf sportkleding of sportmateriaal
  • contributie sportvereniging of sportschool
  • bezoek aan sauna of masseur
  • lifestyle coaching, dietist of medische check-up
  • abonnement vakliteratuur
  • studiekosten
  • aanschaf smartphone, computer, tablet of printer

Eindejaarsuitkering

Werknemers ontvangen één keer per jaar eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris. Dit is bij CAO geregeld, maar wij zijn met deze regeling zeer content. Immers, het is een extra uiting van onze waardering aan jouw inzet bij Silverein en haar cliënten. En een extraatje is, met de dure december maand in zicht, eind november altijd zeer welkom!
Bij in- of uitdiensttreding gedurende het kalenderjaar wordt de eindejaarsuitkering naar rato uitgekeerd.

Kerstattentie

Werknemer of vrijwilliger: iedereen wordt bij Silverein zeer gewaardeerd. En dat uiten wij onder andere door aan het einde van het jaar je een verrassende kerstattentie aan te bieden.

Korting bij Centraal Beheer

Ook bij Centraal Beheer Achmea hebben we voor al onze medewerkers kortingen op premies afgesproken op een aantal verzekeringen. Wil je weten of het ook voor jou interessant is? Bij ontvangst van jouw arbeidsovereenkomst ontvang je ook een informatiepakket hierover.

Mobiele telefoon/laptop

Voor de uitoefening van jouw werk, is een mobiele telefoon en/of laptop soms een vereiste. Zo ontvangen bijvoorbeeld alle zorgmedewerker bij Zorg aan huis een mobiele telefoon. Hierdoor is het makkelijk om tijdens je route je cliëntenrooster te zien, deuren te openen via het Fonoroslot en rechtstreeks te communiceren met je collega’s.

Pensioen

Je bent er niet dagelijks mee bezig, maar ook voor jou is een goed pensioen belangrijk. Als medewerker bij Silverein bouw je pensioen op bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. En niet alleen een ouderdomspensioen, maar ook nabestaandenpensioen en invaliditeitspensioen.
Meer informatie kun je vinden op www.pfzw.nl

Personeelswinkel

De “Silverein Personeelsvoordeelwinkel“ is een online winkel waar jij als medewerker van Silverein allerlei uitstapjes, reizen en producten kunt bemachtigen met kortingen tot wel 70%. Het aanbod is gevarieerd en afwisselend van witgoed tot huishoudelijke artikelen en van elektronische apparatuur tot speelgoed. Om het aanbod gevarieerd te houden koopt de Personeelsvoordeelwinkel steeds andere dingen in. Dit betekent wel dat de producten niet oneindig op voorraad zijn of weer aangevuld worden. OP=OP. Dus zie je iets leuks, wacht dan niet te lang met bestellen.

Vakantiebijslag

Waar ga je dit jaar naar toe? Werknemers hebben recht op een vakantiebijslag van 8% van het jaarsalaris. Deze vakantiebijslag wordt eenmaal per jaar, in de maand mei, uitbetaald. Bij einde dienstverband wordt de vakantiebijslag eerder uitgekeerd.

Verlofuren

Lekker even opladen. De warmte opzoeken of juist de kou. Lang of kort. Het maakt niet uit. Je krijgt verlofuren die je kunt gebruiken om even weg te zijn van je werk. Want hoe leuk je werk en je collega’s ook zijn, dit heeft ieder mens nodig.
Naar rato van je contracturen, ontvang je jaarlijks verlofuren die je kunt inzetten. Wil je een keer een lange mooie (wereld)reis maken? Bespreek dit met je team maar wel onder 1 voorwaarde: we willen jouw prachtige ervaringen na je terugkomst horen!