Bezoekadres

Sint Laurensweg 11
3732 BA De Bilt

In ontmoetingscentrum Rinnebeek geniet u van een gezellige, actieve dag. Heeft u dementie of andere beperkingen, dan kunt u één of meerdere dagdelen deelnemen. Een team van vaste medewerkers en vrijwilligers zorgt voor een duidelijke structuur tijdens de dag. Beweegactiviteiten, muzikale- en creatieve activiteiten zijn een belangrijk onderdeel van het programma. Ook worden er regelmatig uitstapjes georganiseerd. Ontmoetingscentrum Rinnebeek is de plek waar u zichzelf kunt zijn!

Voor wie?

Ontmoetingscentrum is bedoeld voor ouderen met dementie of andere beperkingen, zoals niet aangeboren hersenletsel of Parkinson.

Uiteraard zijn de mensen om u heen (uw partner, familie, vrienden en mantelzorgers) ook van harte welkom. Er is veel aandacht voor mantelzorgers. Er is individuele aandacht voor mantelzorgers, een ontmoetingsgroep, informatiebijeenkomsten, bijzondere activiteiten en uitjes. Door deze vormen van ondersteuning kan uw mantelzorger andere mantelzorgers ontmoeten en krijgt hij of zij erkenning en herkenning.

Welke activiteiten

We ondernemen activiteiten waar u (weer) plezier aan beleeft. We helpen u uw mogelijkheden en talenten te (her)ontdekken; dit geeft zelfvertrouwen en kracht. Zoals samen de krant doornemen, samen boodschappen doen, wandelen, Tai Chi of erop uit gaan met de duofiets. Maar ook creatieve activiteiten zoals schilderen en tekenen. Er worden geregeld uitjes naar concert, musea etc. georganiseerd.

Talentclub

Heeft u beginnende dementie, dan kunt u ook op basis van uw interesse en talent als vrijwilliger aan de slag. Zo voelt u zich gewaardeerd en doet u mee in de maatschappij. Wilt u meer informatie over wat de Talentclub inhoudt en voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.

Dagbesteding afgestemd op uw wensen

Bezoekt u een ontmoetingscentrum en heeft u een indicatie? We werken met een ervaren, betrokken en enthousiast team, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met lichamelijke beperkingen of met (beginnende) dementie. U en uw mantelzorger krijgen een persoonlijke contactpersoon. Samen stemmen we de dagbesteding en/of dagbehandeling af op uw wensen. Zo zorgen wij ervoor dat u zich in het ontmoetingscentrum thuis voelt. Hier leest u meer over dagbesteding op onze ontmoetingscentra, over het verkrijgen van een indicatie en over de kosten.

Ook zonder indicatie

Bezoekt u het ontmoetingscentrum en heeft u geen indicatie, dan betaalt u een kleine bijdrage. Dit is een vast bedrag per activiteit of dagdeel. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en eventuele kosten. Neemt u daarvoor contact op met een van de contactpersonen van het ontmoetingscentrum.

Openingstijden

Ontmoetingscentrum Rinnebeek is geopend op werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur.

Kaart