Ontmoetingscentrum De Plataan

Bezoekadres

Plataanstraat 18
3812 ZW Amersfoort

Contact

Elkaar ontmoeten, daar wordt het leven mooier van. Ontmoetingscentrum De Plataan bevindt zich in Amersfoort. De Plataan is gevestigd in een voormalige school, middenin de Amersfoortse woonwijk Soesterkwartier. Wat De Plataan uniek maakt, is de tuin; de mooiste van het hele Soesterkwartier! U bent er van harte welkom. Fijn u te ontmoeten!

Kom binnen!

In Ontmoetingscentrum De Plataan is altijd iets te doen. U kunt hier terecht voor dagbesteding voor ouderen met en zonder indicatie. In het ontmoetingscentrum maakt u kennis met de coaches. Zij zijn uw aanspreekpunt en organiseren de activiteiten op De Plataan. U kunt bij de coaches terecht om deel te nemen aan het activiteitenaanbod.

Voor wie

Ontmoetingscentrum De Plataan is er voor alle inwoners van Amersfoort. Het maakt ons niet uit of u woont bij Silverein, bij een andere zorgaanbieder of zelfstandig thuis, in het ontmoetingscentrum bent u welkom. Uiteraard zijn de mensen om u heen (uw partner, familie, vrienden en mantelzorgers) ook van harte welkom.

Welke activiteiten

U leest er in alle rust een krantje met een kop koffie, maar een spelletje spelen kan natuurlijk ook. Heeft u energie om in beweging te komen en iets actiefs te ondernemen? Dan kunt u meedoen aan gymnastiek. Gaat u graag creatief aan de slag? Dan kunt u deelnemen aan ’t Atelier. Of u nu wilt meedoen aan een van de activiteiten, een hapje wilt eten of gewoon om een praatje verlegen zit, in het ontmoetingscentrum kunt u dagelijks terecht. Naast de vaste activiteiten kunt u in het ontmoetingscentrum ook regelmatig optredens en lezingen bijwonen.

Dagbesteding afgestemd op uw wensen

Bezoekt u een ontmoetingscentrum en heeft u een indicatie? We werken met een ervaren, betrokken en enthousiast team, gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met lichamelijke beperkingen of met (beginnende) dementie. Samen met u stemt de coach van het ontmoetingscentrum de dagbesteding en/of dagbehandeling af op uw wensen. Zo zorgen wij ervoor dat u zich in het ontmoetingscentrum thuis voelt. Hier leest u meer over dagbesteding op onze ontmoetingscentra, over het verkrijgen van een indicatie en over de kosten.

Belevingstuin De Plataan

Ontmoetingscentrum de Plataan wordt gekenmerkt door een bijzondere belevingstuin, waar zowel bezoekers van het ontmoetingscentra als buurtbewoners actief in aan de slag kunnen gaan. De activiteiten in de tuin maken deel uit van het totale dagbestedingsprogramma. Hierdoor is er altijd een gevarieerd aanbod van activiteiten. 

Ook zonder indicatie

Bezoekt u het ontmoetingscentrum en heeft u geen indicatie, dan betaalt u een kleine bijdrage. Dit is een vast bedrag per activiteit of dagdeel. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en eventuele kosten. Neemt u daarvoor contact op met een van de coaches van het ontmoetingscentrum.

Clienttevredenheid

Silverein, streeft er naar kwetsbare ouderen dié zorg en ondersteuning te bieden die voor hen belangrijk is. Daarom toetsen wij jaarlijks de tevredenheid van cliënten. De resultaten van dit onderzoek zijn voor ons uitgangspunten om de zorg en ondersteuning te verbeteren en zo goed mogelijk aan te laten sluiten op uw wensen en behoeften. We nodigen u dan ook graag uit het clienttevredenheidsonderzoek met betrekking tot de  Ontmoetingscentra in te vullen.

 

Kaart