Het Woonoord

Het Woonoord 18

Bezoekadres

Woestduinlaan 87
3941 XC Doorn

In Het Woonoord wonen voornamelijk leden van de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers. Deze mensen hebben een Wlz – indicatie voor zorg met hun partner. Het begrip dienstslachtoffer is breed en betreft inmiddels alle geüniformeerde diensten: leger-, land- en luchtmacht, brandweer en politie. Ook iemand met zorgindicatie zonder geüniformeerde achtergrond kan hier komen wonen, al hebben geüniformeerden voorrang.

Prettig wonen in een groene omgeving

Het Woonoord bestaat uit drie etages waar 26 appartementen en 38 kamers zijn verdeeld over drie afdelingen. Op de begane grond zijn een ruime en gastvrije entree en een sfeervolle loungeruimte te vinden. Ook is er een activiteitenruimte ‘Trefpunt’. Velen brengen hier graag tijd door. Koffie en thee is altijd aanwezig en er worden dagelijks verscheidene activiteiten georganiseerd. De lounge is bovendien een belangrijke ontmoetingsplek voor bewoners, hun familie en vrienden. Bij de lounge is ook een ruim terras aanwezig, voorzien van gezellige zitjes en parasols.

In een rustige en bosrijke omgeving

Het Woonoord ligt in de groene, bosrijke omgeving van Doorn aan de rand van de Mariniers kazerne en de Van Braam Houckgeestkazerne. De omgeving nodigt uit om even een lekkere wandeling te maken en te genieten van het groen en de rust. Het terrein is heuvelachtig, maar de wandelpaden zijn prima toegankelijk, ook per rolstoel.

Over de zorg in Het Woonoord; Expertise Post Traumatisch Stress Stoornis (PTSS)

Het Woonoord is van oudsher een woonzorgcentrum voor (oud)militairen, die niet alleen kampten met lichamelijke maar veelal ook met psychische problemen door ingrijpende en/of traumatische ervaringen. Ons zorg- en behandelteam heeft kennis en expertise op dit gebied. Daarbij vinden wij het belangrijk te luisteren naar iemand zijn verhaal en is ons streven u een veilige
omgeving te geven. Dat doen we door open en eerlijk te zijn en afspraken na te komen. Wij zijn er voor u als u verdrietig, angstig, boos of geïrriteerd bent, of iets herbeleeft. Wij tonen begrip en hebben respect voor uw geschiedenis als mens, en juist ook als militair die gevochten heeft of op missie is geweest. Uiteraard doen wij dit bij iedereen, maar voor mensen met PTSS staat dit voor ons echt bovenaan.

Hoe woont u op Het Woonoord?

  • U heeft een eigen woon-slaapkamer en badkamer. Daar kunt u zich altijd terugtrekken voor rust en privacy.
  • Er is een gezamenlijke lounge als hart van de locatie. Een fijne plek om uw medebewoners, familie en vrienden te ontmoeten. 
  • Het Woonoord beschikt over een aparte activiteitenruimte ‘Trefpunt'.

Neem vast een kijkje

Via deze virtuele tour krijgt u vast een indruk van de locatie Het Woonoord:

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

 

Kaart